Sam Blitz Bazawule

Biografia 

Blitz Bazawule és un cineasta i músic nascut a Ghana i resident a Nova York. Els seus curts Native Sun i Diasporadical Trilogia es van estrenar respectivament a la secció New Voices dels festivals Black Cinema i Blackstar Film Festival.

És el fundador d'Africa Film Society, una organització centrada a preservar el cinema clàssic africà. Com a compositor i músic, ha gravat quatre discos d'estudi, Stereotype (2009), Native Sun (2011), Afropolitan Dreams (2014) i Diasporadical (2016). El seu primer llargmetratge, El entierro de Kojo, es va estrenar a l’Urbanworld Film Festival de Nova York, on va guanyar el premi al millor llargmetratge narratiu. Va rebre una beca TED i va ser guardonat amb el premi Vilcek.

Filmografia

2018 The Burial Of Kojo

2016 Diasporadical Trilogia (curt) (com a Samuel Bazawule)

2011 Native Sun (curt) (com a Blitz the Ambassador)

Estats Units
Ghana
2018
80 min
Secció de La Mostra: 

Esi parla de la seva infància i de la tumultuosa relació entre el seu pare i el seu oncle Kwabena. A través d'una visió pròpia del realisme màgic i d'una sèrie d'estranys somnis, Esi recorda el tràgic accident provocat per Kojo en què va morir l'esposa de Kwabena el mateix dia del seu casament. Set anys després, Kwabena no ha perdonat el seu germà i acaba deixant-lo mig mort en una mina abandonada. Els curiosos somnis d’Esi la portaran fins al seu pare, però arribarà a temps? (fcat.es)

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol